لزوم توجه به ظرفیتسازی و قابلیتهای هوش مصنوعی به صورت توأمان
دکتر حسین صابری اظهار کرد: در کارگاه آموزش هوش مصنوعی که در روز سه شنبه در سالن شهید سلیمانی دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد، اظهارداشت: بایستی به دو حوزه ظرفیتسازی هوش مصنوعی و قابلیتهای هوش مصنوعی به طور جداگانه پرداخته شود.
به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، دکتر حسین صابری رئیس پژوهشکده هوش مصنوعی و علوم شناختی دانشگاه جامع امام حسین (علیه السلام)، در آیین افتتاحیه دوره سواد هوش مصنوعی ویژه طلاب و دانشجویان استان تهران اظهار کرد: در کارگاه آموزش هوش مصنوعی که در روز سه شنبه در سالن شهید سلیمانی دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد، اظهارداشت: بایستی به دو حوزه ظرفیتسازی هوش مصنوعی و قابلیتهای هوش مصنوعی به طور جداگانه پرداخته شود.
صابری افزود: مطالبه مقام معظم رهبری صرفا حوزه ظرفیت نیست بلکه توسعه قابلیت هم مدنظر ایشان است زیرا ایران در حوزه تولید علم در جایگاه ۱۵ تا ۱۷ دنیا اما در حوزه کاربرد علم در جایگاه ۷۷ تا ۸۷ قرار دارد که باید رتبه تولید و توسعه و کاربرد علم به صورت توامان ارتقا یابد.
وی بیان کرد: در حوزه هوش مصنوعی فقط سختافزار مدنظر نیست بلکه باید بخش مختلف هوش مصنوعی مانند محاسبات نرم را مورد توجه قرار گیرد و به الگوریتمها، دادهها، محاسبات و قوانین و قواعد توجه شود.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: نهادهای مسئول شکل گیری هوش مصنوعی در کشور باید تلاش جدیتری در ظرفیتسازیها و توجه به قابلیتها داشته باشند.
رئیس پژوهشکده هوش مصنوعی و علوم شناختی دانشگاه امام حسین (علیه السلام) با بیان اینکه جوانان ایرانی در بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا مشغول فعالیت هستند، گفت: توجه به سیاستگذاری دقیق در تصمیم هوش مصنوعی کشور و توجه به دادهها و فرادادهها در زیرساخت شکلگیری هوش مصنوعی بسیار مهم و تاثیرگذار است.
وی اظهارداشت: برخی نگاه مهندسی به هوش مصنوعی دارند و معتقدند ارتباطی به علوم دینی ندارد اما زمانی که هوش مصنوعی وارد مساله و فلسفه حیات و مسائل اینچنینی میشود نیاز به ورود پژوهشگران دینی به حوزه هوش مصنوعی ضرورت پیدا میکند.
وی به مخاطرات هوش مصنوعی نیز اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند اگر انسان در حلقه هوش مصنوعی درنظر گرفته نشود این هوش دچار مخاطرات و غیرقابل کنترل میشود لذا باید انسان بر حلقه هوش مصنوعی تسلط داشته باشد.
صابری افزود: برخی معتقدند هوش مصنوعی در حوزه نظامی به یک رقابت تسهیلاتی منجر میشود و جنگهای جهانی مبنتی بر هوش مصنوعی شکل خواهد گرفت که نمونه آن را در جنگ روسیه و اکراین شاهد هستیم.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: شناخت تهدیدات فعلی و آینده هوش مصنوعی حائز اهمیت است زیرا عمده فناوریها تحت تاثیر هوش مصنوعی هستند و مشاغل، زندگی معنوی و اجتماعی، حکمرانیها، باورها و ایدئولوژیها تحت تاثیر این فناوری قرار میگیرد.
وی درمورد نسبت انسان با هوش مصنوعی نیز گفت: برخی میگویند تفکر و رفتار آن باید بر مبنای تفکر انسان باشد و دراین صورت است که به آن ماشین هوشمند گفته میشود.
هوش مصنوعی در همه حوزهها کاربرد دارد
رئیس پژوهشکده هوش مصنوعی و علوم شناختی دانشگاه امام حسین (علیه السلام) با تصریح براینکه هوش مصنوعی در همه حوزهها کاربرد دارد، گفت: در حوزههای حکمرانی، سیاستگذاری، آموزش، اقتصاد (مبارزه با مفاسد اقتصادی، پیشبینی وضعیت اقتصادی، مشاورههای اقتصادی)، نظامی (شناسایی سوژه های جنگی) صنعت (تبدیل ماشین آلات صنعتی به ماشینهای هوشمند، رباتهای صنعتی، تعمیر، نگهداری، بستهبندی و پایشهای هوشمند سلامت) و ساخت انواع رباتها کاربردهای بسیاری دارد.
صابری ادامه داد: هوش مصنوعی در حوزه پزشکی (تشخیص بیماریها، پرستاری مجازی با استفاده از باکسهای نرمافزاری، کشف، تولید و ترکیب داروهای نوپدید) حوزه حمل و نقل (مدیریت ترافیک، مسیریابی، پرندههای خودران) در حوزه کشاورزی (پایش هوشمند مزارع، پیش بینی آب و هوا) گردشگری و میراث فرهنگی (تولید مترجم های همراه) رسانه، ورزش، قضاوت، سلامت و سایر تکنولوژی و فناوریها کاربردهای بیشماری داشته و خواهد داشت.
وی عنوان کرد: هوش مصنوعی از سال ۲۰۰۰ در عرصههای مختلف ورود کرده و ما هماکنون به یک نقطه غیرقابل برگشتی در این فناوری رسیدهایم و در کشورهای مختلف زمینه افزایش بهرهوری، رشد، سودآوری و رونق اقتصادی با هوش مصنوعی فراهم شده است.
صابری اظهارداشت: در کشورهای مختلف بسته به نوع تفکر آنان، رویکردهای مختلفی به هوش مصنوعی وجود دارد که رویکرد مزیت محور و مساله محور از جمله آن است.
وی با بیان اینکه مهمترین مساله پذیرش هوش مصنوعی است، گفت: در کشورهای دارای اقتصادهای نوظهور هوش مصنوعی با سرعت بالایی درحال رشد میباشد و در ایران هم بالندگی خوبی داشته است.
اشتراک گذاری:
جستجو
پست های اخیر
دسته بندی ها
- آموزش ها و دوره ها (14)
- اخبار دبیر ستاد (95)
- اخبار ستاد (237)
- اخبار معاونت طرح و برنامه (33)
- اخبار معاونت علمی (59)
- اخبار معاونت فنی (11)
- اخبار معاونت گفتمان سازی (13)
- ثبت نام ها و دوره ها (13)
- چند رسانه ای (29)
- صوت و فیلم (49)
- کتاب و ماکت ها (2)
- گالری تصاویر (17)
- محصولات و خدمات (8)
- مقالات (6)
- نشست ها و همایش ها (92)
- همکاری علمی (6)
پاسخ دهید